Mâncat la restaurant sau acasă? 

Pornind de la articolul menționat în referințe aș vrea să fa co comparație între restaurantele care sunt considerate a fi delicioase și cele care sunt considerate a fi sănătoase.

Există o concepție în credința populară conform căreia mâncarea sănătoasă este doar acasă unde știm ce ingrediente folosim. Contrar acestei supoziții, majoritatea restaurantelor au și oferte în meniu care conțin ingrediente considerate sănătoase, gătite cu metode considerate sănătoase.

Un experiment a urmărit ce decizi fac cumpărătorii, iar când în restaurant alegerile sănătoase au fost marcate cu o reducere, sau evident mai ieftine decât cele nesănătoase, au fost alese mai des. Acest rezultat nu ne spune ceva concret, pentru că alegerea a fost făcută cel mai probabil pe baza de buget, nu de ingrediente.

Voi ce considerați, alegem mai degrabă bazat pe sănătate sau ne motivează mai pregnant cât cheltuim pe mâncare?

Dacă vreți să citiți mai mult: Gesteiro, E., García-Carro, A., Aparicio-Ugarriza, R., & González-Gross, M. (2022). Eating out of home: influence on nutrition, health, and policies: a scoping review. Nutrients14(6), 1265.

Leave a comment